Blogcrowds

dilluns, 5 d’abril del 2010

0 Comments:

Post a Comment



La situació actual d'aquesta estació és una vergonya. No és una masia, però si que es tracta d'un edifici emblemàtic del poble. L'abans i el després:




Unitat 447-112 passant pel baixador sense fer-hi parada:



Anomenada estació del ferrocarril de Sant Joan degut a que aquesta linia de tren finalitzava el seu recorregut a Sant Joan de les Abadesses (Ripollés), per tal de portar el progrés als pirineus i oferir una via de comunicació per a la descàrrega de carbó de coc des de Ogassa (poc més amunt de Sant Joan de les Abadesses), per a fer anar les màquines de la cimentera a Montcada.

Ara el ten ja no arriba fins a Sant Joan de les Abadesses (finalitza a Ripoll i/o continua fins a la zona de Puigcerdà), de fet les víes del tres les van eliminar fa relativament pocs anys i han fet una via verda que puja fins a Ogassa. Molt recomanable fer-la en bicicleta.

Recordo fa ara 15 anys l'estació de Sant Joan de les Abadesses, destrossada... però ara, han fet un restaurant i un alberg. Torna a fer goig, encara que els trens, de vapor, ja fa temps que no arriben a Sant Joan.

Detall d'una de les antigues làmpares de la marquesina

 Ponts metàl·lics a la sortida direcció Vic. El segon passa sobre les vies de la línia de Manresa.


Portada de la revista IBerica, on es parla de la electrificació de la línia de Sant Joan de les Abadesses, entre Montcada i Mollet (2 de Març del 1929).

 Sortida del túnel de camí cap a Sant Joan de les Abadesses.


  Pont i túnel de sortida de la estació de Sant Joan, a Montcada.

Si parlem dels edificis de la estació de Sant Joan de les Abadesses, val a dir que daten del 1880 i tal i com hem comentat, ara podem tornar a gaudir d'ells. Us animo des de aquí a fer-hi una visita:










Per si us interessa realitzar la ruta del ferro, us adjunto el gràfic d'altituds i distància.

Arribada d'una màquina de vapor a Ripoll, des de Sant Hoan de les Abadesses. fotografia, mitjans dels anys 20.



La Ruta del ferro: http://www.rutadelferro.net/
Fotografies estació Montcada a l'actualitat: Trenscat realitzades al Novembre del 2005
Fotos Sant Joan Abadesses: Desorientat.com

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici