Blogcrowds

divendres, 15 de juny del 2012

0 Comments:

Post a Comment



Al Juny del 2010 vàrem publicar un parell de fotos de l'abans i avui sobre l'estació de Mas Rampinyo, que podeu consultar al següent enllaç.

La fotografia és coneguda per tots, i mostra un conjunt de diferències que avui dia podem intentar localitzar, entre els quals destaquem el dipòsit d'aigua, els WC's de l'estació, a l'esquerra de la imatge, els vials del tren, el pas de vianants o la fàbrica de cartró al fons.

De la foto antiga, he pogut rescatar informació sobre el model de locomotora que surt a la imatge:

Font: Postal de l'epoca.

Es tracta d'una "Suiza" UT 435. Aquesta sèrie de Renfe va ser un seguit de 46 unitats de locomotores elèctriques (3000v Corrent Contínua i 1,76 KW) que es van fer servir  a partir dels anys 1988 i 1989 després de la transformació de les antigues sèries 436, 437 i 438.

Font: Desconegut.

Actualment només es conserva una unitat a Madrid, a càrrec dels amics del ferrocarril. 

Si us agraden els trens i voleu fer una excursió i visita didàctica, envoltats de trens i història, us recomanem el Museu del Ferrocarril de Catalunya, ubicat a Vilanova i la Geltrú ( http://www.museudelferrocarril.org/ ). 

Des de Montcada, estació de França, una hora de viatge fins Vilanova i la Geltrú (el museu està al costat de l'estació i la Universitat UPC de Vilanova EPSEVG).

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici