Blogcrowds

divendres, 12 d’octubre del 2012

3 Comments:

  1. Anònim said...
    Hola soc el Jordi Parramon i volia depiguer com puc ha conseguir aquests llibres de les cançons de Ramon Calduch si potser posible ho si no poseu-me en cotac-te en mi gràcies617037670 i el meu correu es Jordiparra73@yahoo.es
    XC said...
    Li comento en privat.
    El Tio Pep said...
    Cuan Ramon Ramon Calduch, va vindre al meu poble Muro de Alcoy,per l'any 1965

Post a Comment



 Avui el meu avui m'ha ensenyat una foto que m'ha causat curiositat. Es tracta d'ell ballant amb la meva àvia, junt amb Ramon Calduch i la seva parella de ball:

 En Ramon Calduch, vestit de blanc, amb la seva parella de ball i els meus avis.

Ramon Calduch va ser un cantant de cançó melòdica, nascut a Montcada i Reixac el 5 de Novembre del 1928, que es va fer popular en les dècades dels anys 50 i 60 interpretant temes melòdics i versions d'artistes internacionals, en llengua catalana i en castellana.


Va iniciar la seva carrera professional al 1948, donant-se a conèixer als festivals de la Cançó Mediterrània i Canço de Benidorm a principis dels anys 50. Aquests festivals pretenien mantenir l'exemple del Festival de San Remo, a Italia, molt conegut i en el que també va arribar a participar als anys 60.




El seu éxit va ser tal que entre l'any 1959 i 1960 va gravar 20 discos, actuant a més com a cantant de l'Orquesta Melodia, sent conegut per cançons com "Los gitanos" o "El viejo frac" i per versions de Begin the beguine de Cole Porter i d'Et maintenant, de Gilbert Bécaud, entre altres.

A mitjans dels anys 60, Calduch va començar a cantar en català i va treballar amb artistes com Sara Montiel, Salomé, Rudy Ventura o Carmen Sevilla, viatjant a més per Sud-amèrica i Itàlia.



El 1965 va enregistrar el seu primer Extended Play en català amb temes de Josep Maria Andreu i Lleó Borrel (Amb una mirada), entre altres autors. L'any 1976 va publicar un Long Play amb cançons patriòtiques com La puntaire o Catalunya triomfant que va arribar a tenir molta repercussió a Catalunya.

Durant aquells anys va arribar a fer teatre, tot compartint escenari al teatre Romea de Barcelona amb Joan Capri a La reina ha relliscat, compartint més endavant també l'escena amb Mary Santpere.




A partir d'aquells moments en Calduch va iniciar la seva carrera en cant líric, arran de l'admiració que li oferia el tenor Emili Vendrell, tot demostrant que era una de les veus més versàtils del panorama ja que d'aquesta manera va passar de la cançó melòdica dels anys 50, a vocalista d'orquestes als 60 i a partir dels anys 70 com a intèrpret de la cançó lírica catalana.

L'any 1995 i després de nou anys sense gravar, el cantant va publicar el disc De tot cor, actuant a les festes de la Mercè de Barcelona amb Dyango i Moncho.




Va continuar cantant gairebé sempre en català fins els 70 anys, moment en el qual la salut ja no li va permetre seguir cantant. Al 2001 enregistra el disc Déu beneeixi Catalunya, considerat el darrer treball artístic del cantant.

L'any 2002 el poble li va retre un homenatge coincidint amb el pas de la Volta Ciclista de Catalunya per Montcada i Reixac. Va morir el 24 de Setembre del 2008.

El 3 d'octubre del 2009 al Pabelló Esportiu es va fer un homenatge al cantant, en el primer aniversari de la seva mort, participant entre altres Josep Guardiola, Dyango o la Maña.


L'alcalde César Arrizabalaga va afirmar en aquell homenatge: "Calduch va ser una persona molt estimada a Montcada i Reixac. L'expectació que ha generat aquest esdeveniment al municipi és la mostra més evident, així com també, la quantitat d'artistes que passaran per l'escenari dissabte de forma desinteressada per junts retre el millor homenatge possible a aquest gran artista" o també "a Calduch li devem molt. La seva aportació al món de la música és indiscutible així com també la gran contribució que ha fet en donar a conèixer el nom de Montcada i Reixac arreu del món. Com alcalde i montcadenc em sento molt orgullós d'haver tingut com ambaixador un artista de la talla de Calduch".

Video de Viejo frac.


- Per a més informació, cliqueu aquí.
- La pàgina oficial del cantant la podeu trobar aquí on trobareu la seva discografia i més informació.

3 Comments:

  1. Anònim said...
    Hola soc el Jordi Parramon i volia depiguer com puc ha conseguir aquests llibres de les cançons de Ramon Calduch si potser posible ho si no poseu-me en cotac-te en mi gràcies617037670 i el meu correu es Jordiparra73@yahoo.es
    XC said...
    Li comento en privat.
    El Tio Pep said...
    Cuan Ramon Ramon Calduch, va vindre al meu poble Muro de Alcoy,per l'any 1965

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici