Blogcrowds

divendres, 14 de desembre del 2012

0 Comments:

Post a Comment



Com ja hem vist en articles publicats al bloc, Can Toi ha tingut una llarga història en quant a usos, des de casa per a treballadors de la Cantera de la Vallensana, promoguda per l'amo de la mateixa cantera, un anglès afincat a finals del segle XIX, passant per casa de colònies per a nens de la república i la coneguda Escola Moderna, o passant ja en època franquista per acollir a l'estiu noies de la "Frente de Juventudes" o quedar-se en estat ruinós i més tard convertir-se en un conegut restaurant de Montcada.

La casa va tenir altres usos, com per exemple un institut d'oficinistes, anomenat Instituto Pujol i del que avui us mostrem un petit exemple publicitari d'aquest, amb algunes fotografies de l'indret.


 Can Toi, convertida en un institut d'oficinistes.

Aquest institut, del qual era directora Dñª Josefa Pujol Roure, com a mestra superior oficinista, oferia un indret especial per a l'aprenentatge, fent ressó de les avantatges de la seva ubicació privilegiada, en un entorn natural, amb pinedes, aigues de manantial i un indret amb totes les comoditats. La portada del llibret publicitari informa d'algunes d'aquestes avantatges:
Nuevo edificio situado en pleno bosque a 300 metros sobre el nivel del mar, superficie diez y nueve millones de palmos cuadrados, la mayoría pinares, aguas de manantial, inmejorables condiciones en verano e invierno. Clases al aire libre, espléndidas y confortables habitaciones para las Srtas residentes y pensionistas, pista de tenis, etc, etc. a treinta minutos de Barcelona y quince de Badalona, carretera recién construída que pasa por el Instituto.

La portada del catàleg promocional de l'institut.


Diu: "Vista parcial del INSTITUTO PUJOL situado en Vallensana-Moncada". Residencia - Pensionada - Medio pensionistas".


Diu: "Explanada del Instituto PUJOL".

Diu: "Una bella perspectiva tomada desde el Establecimiento".


Diu: "Un rincón de los alrededores del Instituto".

Diu: "Vista tomada desde el instituto PUJOL."

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici