Blogcrowds

dimarts, 26 de febrer de 2013

0 Comments:

Post a CommentAvui volem donar a conèixer una iniciativa promulgada per Antonio Alcántara, de l’Associació de veïns de Can Sant Joan i de la que, des del bloc MontcadaReixac.blogspot.com, donem tot el nostre suport.
 
Volem fer ressò d’un problema que d’una manera o una altra també afecta a les persones del poble, no tant com els desnonaments o els efectes adversos de la crisi en general, si no més bé per elements patrimonials que convé no abocar a la deixadesa, que com sabeu implica directament a la missió i visió d’aquest bloc.

El grup d’Antonio està fent una campanya de signatures online per tal que l’Ajuntament de Montcada intervingui en la reparació del Rec Comptal a l’alçada del poble, en concret en la secció que viatja de Can San Joan cap a Vallbona de manera que l’indret resti net tot deixant enrere l’estat d’abandonament actual.

 
Com a petita referència d’argumentari, tal i com diu en Javier Borràs Arumí al seu web ContraInfoRed, on també fa ressò de l’assumpte:

Hi ha un camí que connecta el barri de Can Sant Joan de Montcada i Reixac amb el barri barceloní de Vallbona. Ja fa temps que els veïns han utilitzat aquesta via per anar a l'escola, passejar... i fins i tot banyar-se. Perquè paral·lel al camí flueix el Rec Comtal, un canal construït al segle XI d.C., vestigi de la història medieval catalana i de la industrialització assentada als voltants de Barcelona. Sembla que el temps no respecta la història, perquè aquesta zona del canal s'ha convertit en l'abocador fronterer de Montcada, on s'acumulen deixalles, material de construcció i herbes altes creixent sense control. (...)

Deixant de banda aspectes socials o mediambientals, la importància del Rec Comtal és de conservació del patrimoni històric. Es tracta d'una sèquia construïda al segle XI d.C. pel comte Miró I de Barcelona, sobre un antic aqüeducte romà, que feia arribar aigua a gran part de Barcelona. També servia per fer arribar aigua als molins i camps de la zona per on passava. (...)

El diàleg entre Ajuntament i associacions de veïns és un element clau d’entesa i compromís en una comunitat de persones com pot ser un poble o una ciutat. Aquesta és una oportunitat per a no abocar a la deixadesa aquest diàleg, tot aprofitant no deixar l’indret que es reclama en la situació actual i donant sortida a aquesta sol·licitud que els vilatans de Montcada fan al seu Ajuntament.

Des de aquí us esperonem a afegir-vos-hi i a formar part d’aquesta iniciativa, per que el barri de Can Sant Joan necessita el suport de tot el poble.

Podeu signar de manera online des de la següent adreça:


L’objectiu és aconseguir les 500 signatures necessàries per tal de fer arribar als responsables de l’Ajuntament aquesta sol·licitud ciutadana.

Des de l’enllaç de la petició de signatura podeu afegir comentaris del vostre parer i anar veient l’evolució de les signatures assolides en cada moment.

Gràcies.


Per a més informació:0 Comments:

Post a CommentEntrada més recent Entrada més antiga Pàgina d'inici