Blogcrowds

divendres, 3 de maig del 2013

0 Comments:

Post a Comment



Al diari "El Constitucional", una publicació que s'autoproclamava ser un "Periodico político, literario y comercial", al número  del Divendres 10 de Juny de 1842, en concret a la plana 4 i sota la secció de "Gacetín Urbano", es presenten unes subhastes, on apareix una referència al nostre poble:

El Constitucional. 10/06/1842.

Diu literalment:
Igualmente se celebrará en esta capital [Vic] en el mismo dia á las once de la mañana en el despacho de esta intendencia la venta de la leña conocida con el nombre de "Brolla ó Gabella" del bosque "Bonìch" que en término de Moncada y Reixach poseia el monasterio de San Gerónimo de la Mustre: postura 26.880 rs. 11 mrs. Barcelona 30 de Mayo de 18[1]2 = P. A. = Mariano Ruiz de Mendoza.
No és un text gaire rellevant tret del fet d'aquesta actividad anomenada "Brolla o Gabella" on la venda de llenya sembla que era el principal actiu.

Una gabella pot significar un impost estatal sobre certs productes de primera necessitat com per exemple el blat, l'oli, la sal el vi i potser també la fusta. També pot referir-se per extensió al lloc on s'emmagatzemava aquest tipus de productes.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici