Blogcrowds

dilluns, 9 de setembre del 2013

0 Comments:

Post a Comment



Avui us presentem l'inici d'un petit monogràfic de fotografies aèries de la zona de Mas Rampinyo.

La fotografia que avui us presentem va ser realitzada el 31 de gener de l'any 1966 per "SACE (Servicios Aéreos Comerciales Españoles)".

Per tal de situar elements estructurals que avui dia encara persisteixen hem preparat la mateixa imatge obtinguda des del Google Earth (imatge de l'any 2011), tot indicant que l'aproximació en altitud són uns 500 m.


Podem observar al fons de tot el poble de La Llagosta i, de manera especial, tres vies de comunicació, que començant d'esquerra a dreta són: Ferrocarril cap a Puigcerdà, la carretera nacional N-152 (actualment C-17) i el Ferrocarril Barcelona-Port Bou.

El nucli urbà que podem observar a l'esquerra es tracta de Mas Rampinyo, on l'actual Avinguda Catalunya, era el pas de la carretera nacional N-152 i la variant que actualment passa per fora del poble encara no estava feta.

La indústria voltada de camps, en mig de la fotografia es tracta de Prebetong Noreste S.A, dedicada als formigons (més tard Hormicemex/Cemex). També podem observar la fàbrica de cartró, ubicada davant el pas nivell de Mas-Rampinyo, entre altres construccions, masies i punts de referència, avui dia desapareguts.

Podem veure que la plaça espanya encara no estava construïda, ni tan sols els edificis de La Rasa o l'escola Elvira Cuyàs. Això sí, podem veure encara un poble amb uns bons camps de conreu, avui dia gairebé desapareguts en la seva totalitat.


Fons: Institut Cartogràfic de Catalunya, Google inc.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici