Blogcrowds

divendres, 21 de febrer del 2014

0 Comments:

Post a Comment



Avui us volem oferir una bonica estampa d'una casa que el poble de Ripollet té la sort de mantenir entre el seu patrimoni històric i arquitectònic. Estem parlant de Can Mas, una masia catalana històrica, que juntament amb la de Can Grasses, són les úniques que en conserva el municipi.

En relació a Can Mas i també a Mas Duran, existeix un informe realitzat el 10 de Maig de 1932 anomenat:

"Informe emitido a instancia de Doña Teresa Campañá, viuda de Juan Gallardo y sus hijos, sobre el valor de las fincas del Manso Mas y Mas Durán, que ubican en los términos de Ripollet y Moncada, el cual ha sido objeto de peritación en el juicio ordinario de mayor cuantía seguido por dicha señora e hijos contra Don José Ensesa y otros, por Mariano Faura Y Sans, Doctor en Ciencias Naturales, Catedrático de la Escuela Superior de Agricultura, Miembro de la Sociedad Geológica Alemana, y Buenaventura Bassegoda y Muste, Arquitecto, Doctor en Ciencias Exactas, Catedrático de la Escuela Superior de Arquitectura."



En aquest informe apareixen algunes imatges de interès, com per exemple la del Manso Mas o actualment també conegut com Can Mas, que de ben segur que heu vist algun cop a la carretera de Mas-Rampinyo cap a Ripollet, ja dins del terme municipal d'aquest darrer poble.

Imatge de Can Mas o Manso Mas.

Aquesta casa va ser la dels masovers de Mas Duran, la masia avui dia desapareguda que estava ubicada als terrenys que actualment coneixem amb el mateix nom i on hi va haver el polvorí militar.

Es tracta d'una casa amb planta rectangular, gairebé quadrat, amb teulada a dues aigües que manté una planta baixa, amb un comerç en funcionament, una primera planta  i les golfes.

El portal de la casa és adovellat i algunes de les seves finestres tenen llinda, brancals i ampit de pedra.

Can Mas o Manso Mas avui dia. (Imatge: Bing Maps).

Tenim la sort de poder gaudir avui dia d'un Can Mas encara funcional i perfectament integrat dins el teixit urbà. Inclús conserva el celler i un pou.

Can Mas o Manso Mas avui dia. (Imatge: Poblesdecatalunya.com)

Val a dir que Can Mas ha donat nom a un dels barris urbans i industrials de Ripollet.

Com sempre comentar-vos que si voleu fer alguna aportació, esteu convidats a fer ús dels comentaris de l'article.

Fonts: Informe T. Campañá, Bing maps i Poblesdecatalunya.com.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici