Blogcrowds

dijous, 10 d’abril del 2014

0 Comments:

Post a Comment



Aquesta tarda, i un any més, hem pogut gaudir d'una una cita amb la cultura.

Moment d'evasió.

Novament, la Fundació Cultural Montcada ens ofereix el resultat d'un projecte de investigació intens, fruit de la recerca, del rigor i del bon treball que els nostres amics i companys Ricard Ramos i Josep Bacardi, han dut a terme durant els cinc darrers anys.

L'Alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, Ricard Ramos i Josep Bacardit, els autors de l'obra, i Nuria Cervera, Presidenta de la Fundació Cultural Montcada.

La presentació ha constat d'una petita introducció que ha donat pas al visionat de dos videos relacionats amb la guerra civil, de l'exili i un petit nombre de testimonis vius del poble, aquest darrer de la mà de Montcada Comunicació.

El llibre, que es podrà adquirir al preu de 15€ a la Fundació Cultural i també a l'aparador de Sant Jordi de la Fundació, ofereix una visió, segons els seus autors, objectiva de tot el que va passar al poble de Montcada i Reixac. I és que el llibre parla de la guerra civil al nostre poble, del patiment de les persones, de la barbàrie, de l'exili, de les pèrdues humanes i socials.

Cementiri de Montcada, paisatge tristament recordat com a indret de matança.


Ha arribat el moment de donar a conèixer una mica més sobre aquest episodi, un trist episodi, esgotat gairebé del record dels que encara viuen i que la memòria històrica intenta rescatar de les flames de l'oblit.

Tal i com ens ho han fet saber els autors, que el llibre serveixi per a que no torni a passar. Mai més.

La tarda ha finalitzat amb la presentació del nº 28 de la revista Quaderns, amb un dossier especial sobre el 1714 i la festa social fruit de l'esdeveniment.

Començarem a llegir el llibre dels nostres amics, tot esperant, i de ben segur que ho trobarem, endinsar-nos en la història local de la nostra vila, el seu caràcter que d'una manera o una altra l'ha transformat en la Montcada i Reixac d'avui dia.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici