Blogcrowds

divendres, 20 de juny del 2014

0 Comments:

Post a Comment



La següent imatge pertany a una de les postals de principis de segle XX, editada per Thomas. Es tracta de la Font Pudenta.


Aquesta font es troba situada en una paret que fa de terraplè de la via del tren, detall molt curiós, justament és a sota. És una font feta de ciment amb pedra i pedretes incrustades, amb una pica rodona i ambdós costats seients. El broc és petit i està trencat, però encara regalima una mica d’aigua, malauradament no sempre. Acompanyada de balandres, amb el seu aroma i color rosat envolten el lloc d’una manera suggestiva. Però pensem que el torrent que arriba de la font és a dalt de la via del tren, a la muntanya que és Collserola.

Postal de la riera i la Font Pudenta. Principis de segle XX.
 
Segons ens explica el Gran excursionista i fontaire Sr Miquel Tormos: “la font era a l’altre costat de la via del tren, però la RENFE la va canviar de lloc arran d’un desgraciat accident ferroviari on un membre d’una colla fontaire va perdre la vida“.


A mitjans del segle passat es va instal·lar un “merendero”, doncs eren aigües sulfuroses, i segons la tradició tenia propietats curatives, era especialment indicada per a qui patia herpes i afeccions cutànies. Era visitada per molta gent: excursionistes, amics o famílies que volien fer un bon menjar a la serra de Collserola.


La font avui dia.


Guia Parc Collserola

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici