Blogcrowds

divendres, 29 d’agost del 2014

0 Comments:

Post a Comment



Bones, des de l'AVV Montcada Can Sant Joan ens han fet arribar un video on es mostra la situació actual del Rec Comtal, una zona considerada d'interès històric local, tant per la ciutat de Barcelona com per a Montcada i Reixac.

Al video es mostra el tram del Rec Comtal que uneix el barri de Vallbona de 9Barris de Barcelona amb el barri de Can Sant Joan del municipi de Montcada i Reixac.

Després d'uns anys d’abandonament el veïnat dels dos municipis van iniciar una campanya amb diferents accions per tal de dignificar l’espai. 

L’Associació de Dones Actives de Vallbona i l’Associació de Veïns de Montcada van recollir signatures, han fet concentracions, exposicions, banys reivindicatius, i han aparegut a articles i a diferents mitjans com la Vanguardia o el Periòdico i inclòs a l’informatiu TVE.

Encara que s'ha realitzat un seguit d'actuacions per part dels consistoris, actualment l’Ajuntament de Barcelona només treu les herbes seques que mata amb un herbicida i l’Ajuntament de Montcada ha fet una intervenció més amplia de l’espai però que encara sembla insuficient. Diuen però que la intervenció global s’ha de fer des del Consorci del Besòs, una intervenció que no arriba mai, mentre el veïnat continua patint la falta de dignitat d’aquest espai històric i que suposa un pas de persones entre els dos barris.



El video, gravat el 23 d'agost del 2014 mostra la situació actual i des de aquí, com a amants del patrimoni local, també ens incloem en les reivindicacions que porten a terme l'AVV de Montcada Can Sant Joan.

Seguiment i premsa: http://avvmontcadacansantjoan.wordpress.com/category/rec-comtal/

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici