Blogcrowds

divendres, 1 d’agost del 2014

0 Comments:

Post a Comment



I ja estem aquí de nou amb una nova postal. Aquest mes el Reixagó i la Casa de la Mina han estats els elements escollits per a la imatge d'aquest mes d'agost.

Ja des de l'època romana que Barcelona es va beneficiar de les aigües del Besòs, recollides mitjançant alguna mena de resclosa que seguia el curs del futur Rec Comtal.

L'aigua recollida del Besòs es pot resumir en segles de subministrament a la ciutat de Barcelona pel moviment de molins i a l'explosió d'activitats artesanals, necessitades d'aquest element líquid.



Degut a un seguit de sequeres finalment es va decidir utilitzar el rec per a un subministrament d'aigua potable a la ciutat de Barcelona i és l'any 1778 quan s'aprofita per tal de fer una recollida d'aigua del Ripoll i del Besòs, construint la Mina de Montcada i portant-la cap a la Casa de la Mina, edifici de control del cabdal i les propietats de la mateixa. I d'aquí cap a Barcelona.

Ubicat a sota del Pont de la Mina, en el Parc de les Aigües, la Casa de la Mina va ser edificada l'any 1778 pels arquitectes Joan Soler i Josep Mas i va ser rehabilitada entre els anys 1993 i 1995.

Com ja és habitual en aquesta secció la fotografia ha estat enregistrada gràcies a Inma Fernández.

Ens veiem el proper mes.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici