Blogcrowds

divendres, 5 de setembre del 2014

0 Comments:

Post a Comment



Avui volem presentar-vos una imatge provinent de l'AFCEC. Es tracta d'una composició de dos fotografies estereoscòpiques per tal de obtenir una imatge de major panoràmica i, pel que podem veure a la fitxa de la imatge, aquesta va ser realitzada per Arnau Izard el 14 d'agost de 1915.

© Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya


La imatge està etiquetada a Mas Rampinyo i, observant la façana que es pot veure, tot sembla apuntar que es tracta de l'estació d'aquest barri.

A la imatge podem veure un seguit de persones, treballadors del camp i bracers que arriben o surten de l'estació. D'altra banda, les pedres adovellades de la porta i el fris horitzontal del pis superior coincideixen amb la citada estació de ferrocarril, així com els 11 totxos que separen la finestra del primer pis amb aquest fris.

Realitzant la comparació de la zona a que ens referim podem veure els trets característics que comentem:

Imatge: Fidel Casajuana.

Ens podem fixar que a la foto de 1915 es veuen 30-40 cm de sòcol i bé podria ser que amb el pas dels anys es fes el sòl més alt, de tal manera que el que es veu actualment (un sòcol d'uns 5-10 cm) és part d'aquell sòcol original més alt. Ara per ara ho desconeixem.

Comentar finalment que la planta baixa de l'edifici data de l'any 1884 i el primer pis de principis de segle XX.

Fons: AFCEC. © Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici