Blogcrowds

dilluns, 1 de setembre del 2014

0 Comments:

Post a Comment



I com el setembre ja està aquí, també és moment de donar a conèixer la nova postal d'aquest mes.

En aquesta ocasió hem decidit plasmar una imatge del riu Besòs i del barri de Can Sant Joan que esperem us agradi.

Montcada és un poble d'aigua, només cal que observem el seu entorn i els rius i rieres que l'atravessen. Cabdals d'aigua que fan aiguabarreig al nostre poble tot enviant els cursos d'aigua al riu Besòs i d'aquí al mar.

El riu Besòs neix en confluència dels rius Congost i Mogent i desemboca al Mediterrani a Sant Adrià del Besòs, mantenint uns 18 Km de longitud en tot el seu recorregut.

A banda dels dos afluents inicials, el Besòs té d'altres també representatius, com són el Tenes, la Riera de Caldes i el riu Ripoll.

Tot i que el riu no ha estat navegable, el riu Besòs va representar una via de comunicació important entre la costa i la zona interior del Vallès, sent representatiu  com a font del conegut Rec Comtal.

El pas del riu Besòs per zones densament poblades i altament industrialitzades, juntament amb la manca de consciència mediambiental, va ser durant els anys 70 i 80 del segle XX tristament famós pel fet de ser un dels rius més contaminats d'Europa.

Molts recordareu el riu Besòs amb grans quantitats d'escuma, aigua amb major densitat i de colors. Com a mostra una imatge que vaig fer l'any 1993, on el riu venia de color vermell:

Fons personal Xavier Colomé.

 Malgrat aquesta època negra del riu, als anys 90 ja es va començar a treballar per a revertir aquesta situació i avui dia la fauna ha tornat a gaudir d'un riu, si més no, molt més saludable per a la vida.

Com sempre, les fotografies d'aquestes postals 2014 són fruit de la col·laboració de Inmaculada Fernández.

Ens veiem a l'octubre.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici