Blogcrowds

diumenge, 1 de febrer del 2015

0 Comments:

Post a Comment



Com ja és habitual des de fa més d'un any, cada dia 1 de mes tenim una cita amb la postal de "Punts de Vista". En aquest cas es tracta d'una espectacular imatge del riu Ripoll en una tarda on els núvols i l'ocàs del dia van jugar un bon paper.


El riu Ripoll, com a afluent del Besòs, neix al Sot del Galí, a la serra Granera, al municipi de Sant Llorenç Savall. El riu passa per Sant Feliu del Racó, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac, on mor en aigües del Besòs.

Sense tenir en compte cap dels seus afluents que li donen aigua, el curs principal del riu Ripoll és d'uns 39,2 Km.

Al segle X van construir-se séquies al seu marge per tal de dur a terme trasques de regadiu i més tard ja trobem documents on s'esmenta que el riu Ripoll és font de moviment per un conjunt de molins de farina.

Molí de paper del segle XVI, d'un gravat de Jost Amman.

Amb el pas del temps aquests molins fariners es van reconvertir en molins de paper, indústria que va predominar durant el segle XVIII; és el cas del Molí d'Amat, a Sabadell.

No va ser fins el segle XX que al Vallès Occidental van sorgir una important quantitat d'empreses dedicades al tèxtil i als tints de teles a tot el recorregut del riu. Aquest fet va fer revifar l'economia de la zona d'una manera molt potent.

El 25 de setembre de 1962 el riu Ripoll amb un cabal petit va créixer entre quatre i sis metres i va ser un dels principals actors d'aquell tràgic dia, on es van arribar a enregistrar-se uns 225 litres per metre quadrat de pluja.


0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici