Blogcrowds

divendres, 24 d’abril del 2015

0 Comments:

Post a Comment



El 4 de Juliol del 2005 el cupó de la ONCE ens va oferir una imatge de Sant Pere de Reixac, com a element característic del poble de Montcada i Reixac.

L'autor de la imatge és un Montcadent, en Paco Soriano, que també es va fer servir al fulletó sobre Reixac, editat l'any 2004.  Posteriorment va cedir la imatge a ONCE per a fer aquest cupó:


A l'Associació d'Amics de Reixac tenen tres quadres relacionats amb aquesta imatge, un amb un exemplar en gran del cupó que els va reganar la ONCE, un altre amb la imatge original i un tercer amb un seguit de cupons que van comprar i que finalment no van tocar.



La ONCE, una Organització nascuda el 13 de desembre de 1938, ha fet possible un sistema de prestació social per a persones cegues o discapacitat visual severa del que no hi ha equivalència en cap altre país del món.

Abans de la seva constitució, als anys 30, hi havia un seguit de sistemes de rifes a Catalunya, Andalusia i part del llevant, que un cop unificats van donar peu a l'actual Organització de la ONCE.

Encara avui dia la butlleta és coneguda com a "cupó", nom que esdevé dels primers dissenys, en forma de cupó com els següents de l'any 1942:


0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici