Blogcrowds

divendres, 24 de juliol del 2015

0 Comments:

Post a Comment



Avui us presentem un gràfic que hem elaborat amb dades provinents del fons de l'Area Metropolitana de Barcelona. Es tracta de l'evolució de la població de fet de Montcada i Reixac des de l'any 1717 fins l'any 1981.

Recordem que la població de fet (o de facto) és aquella que implica l'empadronament de tota la població PRESENT al territori d'estudi, mentre que el concepte de població de dret (o de iure) implica l'empadronament de tota la població RESIDENT al territori d'estudi (a efectes pràctics els residents són els presents i els absents).


Cliqueu al gràfic per a fer-lo més gran.

Al gràfic podem veure que l'any 1717 hi havia 120 persones que hi vivien de manera habitual a Montcada.

El creixement demogràfic va mantenir-se a un ritme força estable fins la dècada dels anys 20 del segle XX, on Montcada, va acollir immigració provinent d'altres províncies de l'estat espanyol.

Fixeu-vos-hi que trobem una davallada de població, provocada per la guerra civil espanyola, situant-nos l'any 1940 amb pràcticament la mateixa població que deu anys abans, perdent el poble gairebé unes 600 persones.

El creixement de població és sostingut des de llavors, accentuat entre els anys 50 i 70, on a banda del creixement vegetatiu, el poble també va acollir gran nombre de persones provinents d'altres indrets de l'estat espanyol majoritariament.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici