Blogcrowds

divendres, 11 de desembre del 2015

0 Comments:

Post a Comment



Avui volem oferir-vos una petita targeta dels anys 30 del segle XX de les Juventuts Socialistes Unificades (JSU) de Montcada i Reixac. sota el paraigües de la Internacional Juvenil Comunista (IJC).

El 15 de Gener de 1936 es va constituir el Front Popular i el 16 de febrer es van celebrar a Espanya les terceres i darreres eleccions generals de la Segona República Espanyola, donant per vencedors la coalició d'esquerres del Front Popular.


Al març d'aquell mateix any es van fusionar la "Unió de Joventuts Comunistes d'Espanya (UJCE)" i les "Joventuts Socialistes d'Espanya (FJS)" donant lloc a les "Joventuts Socialistes Unificades (JSU)".

Aquesta fusió d'ambdues delegacions va formalitzar-se després d'una reunió a Moscou amb la direcció de la "Internacional Juvenil Comunista (IJC)" que va ratificar les bases del que va ser la nova organització JSU.

Aquestes bases eren en l'essencial la defensa diària dels interessos de la joventut treballadora, l'educació en el marxisme-leninisme i l'internacionalisme proletari, la capacitació dels joves obrers per a enfortir i desenvolupar l'organització i lluitar en l'avantguarda de la joventut, agrupant-la contra el feixisme i per la victòria del socialisme.

Després de la guerra civil espanyola, la JSU es va veure sotmesa i perseguida, de igual manera que la resta d'organitzacions republicanes, forçant l'empresonament i afusellament dels seus membres per part del bàndol nacional, guanyador de la guerra.

A l'octubre de 1945 es va constituir a Londres la "Federació Mundial de la Joventut Democràtica (FMJD)" agrupant organitzacions juvenils de més de seixanta països.

La celebració a França del Primer Congrés de la Juventut Socialista d'Espanya va suposar l'abandó dels molts dels membres socialistes de la JSU, que va enfortir durant els anys 50 del segle XX les noves "Juventuts Socialistes d'Espanya (JSE)", l'organització juvenil del "Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE)". El sector més comunista de la JSU va també anar abandonant l'organització per tal de formar part del "Partit Comunista d'Espanya (PCE)".

A l'octubre de 1961, el PCE va liquidar l'organització juvenil JSU en apostar per la reconstrucció de les seves pròpies joventuts, la "Unió de Joventuts Comunistes d'Espanya (UJCE)".

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici