Blogcrowds

divendres, 29 d’abril del 2016

0 Comments:

Post a Comment



Al juny del 2015 vaig visitar Donosti i en un dels innombrables llocs de tapes vaig seure sota uns cartells taurins de finals del segle XIX. Fent una repàs al seu contingut va sobtar-me trobar en Bombita anunciat.

1913- Ricardo Torres Reina.

Com sabeu, en Ricardo Torres Reina, àlies Bombita, va ser un torero de gran renom i atractiu de l'època, nascut a Tomares l'any 1879 i mort a Sevilla el 1936. Els afers el van portar a Montcada i a ser el promotor de la seva casa Torre Na Joana (coneguda també com Torre Bombita), que actualment trobem al polígon de La Ferreria.


Un dels cartells resa "Grandes Corridas" a San Sebastian els dies 14, 15, 21 i 28 d'agost i el 4 de setembre de l'any 1898, any on en Ricardo Torres tenia 19 anys.


Queden sota exhibició "los mejores toros de las ganaderías de Aleas, Udaeta" amb el "Excelentísimo Señor Conde Expoz y Mina,  Marqués del Saltillo, Duque de Veragua" i quadrilles diverses. Podem veure que els torereros Reverte i Bombita són els caps de cartell.

En un altre cartell de l'any 1899 també surt reflectit un Bombita amb 20 anys d'edat, com a torero de renom entre altres com Guerrita,  Lagartillo, Reverte o Algabeño, entre altres. Va ser al setembre d'aquell mateix any 1899 que va  recollir la alternativa a la plaça de braus de Madrid.


Si visiteu la ciutat de Donosti i voleu veure el cartell, podeu fer-ho al restaurant de tapes "Casa Alcalde", Mayor kalea, 19, 20003http://casaalcalde.com/


0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici