Blogcrowds

dissabte, 4 de juny del 2016

0 Comments:

Post a Comment



Tots coneixem la urbanització del Bosc d'en Vilaró, un indret a tocar de la carena de la serralada que s'arriba des de la carretera que va a Badalona.

La urbanització va iniciar-se amb un seguit de primeres vivendes a la dècada dels anys 60 del segle XX sense aplicar cap directriu o pla urbanístic. La urbanització es troba en un sòl que el Pla General Metropolità del 1976 va deixar fora de planejament però que està en terrenys forestals.


Actualment hi ha més de 300 habitatges on viuen gairebé mig miler de veïns, fet que va suposar que certes reclamacions dels propietaris esdevinguèssin en aconsseguir serveis com és la llum, el transport públic, parcs o l'aigua potable, en part degut a que també paguen els seus impostos.

Els veïns porten anys lluitant per a legalitzar el sector de'n Vilaró però l'administració els dóna sovint l'esquena, tot fent-los saber que són il·legals i obrint-los expedients d'enderroc. Al veïnat hi ha sempre un neguit a l'aire, en tant en quant quan un inspector els veu fer qualsevol reparació a les vivendes els multen i els fets acaben en jutjats.

En aquest indret hi ha una font amagada anomenada la Font del Gatell, que originalment pensava que havia desaparescut mig segle enrere, però que després de parlar sobre la font amb l'amic Josep Bacardit i investigar uns dies, he pogut veure que actualment la font està catalogada a la Diputació de Barcelona, sota el consorci de la Serralada de Marina.

He pogut consultar un plànol on se la situa, encerclada amb un punt blau, tot just al torrent del Gatell, que va a parar al torrent dels Avellaners i d'allà cap al Torrent de Vallensana fins la Torre dels Frares:


En detall:


El detall de l'indret:



La font, com podeu veure, sembla que encara existeix. A més està molt propera a la ermita de Sant Onofre, ja en terrenys de Badalona.

Ermita de Sant Onofre a Badalona, tot tocant el Bosc d'en Vilaró.

Hem de suposar que els visitants de l'ermita tenien gran coneixement de la Font del Gatell, en tant en quant després d'una bona pujada per la muntanya i fins arribar a l'edifici, un bon glop d'aigua fresca era una molt bona recompensa a tan agradable excursió.

Com a propera fita ens proposem intentar localitzar la Font del Gatell i redescobrir-la si encara existeix realment.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici