Blogcrowds

dimarts, 12 de desembre del 2017

0 Comments:

Post a Comment



Entre els articles que trobareu al proper número 35 de la revista Quaderns, que es presentarà aquest mes de desembre a la Fundació Cultural Montcada, trobareu els fets que van ocórrer a la Llagosta durant la Guerra Civil, moment on va esdevenir municipi independent de Sant Fost per primera vegada.

En aquells anys convulsos trobem a Mas Rampinyo la masoveria de Can Tuxans, vinculada directament amb Can Milans, avui dia dos cases desaparescudes.

Entre la gran època daurada dels Cirera-Voltà a Can Milans dels anys 20, passant per la guerra i la postguerra veurem néixer la fàbrica de iogurts Tuxans de La Llagosta que els més grans encara recorden.


Els seus protagonistes i els vincles que van tenir va permetre la fundació d'aquesta indústria, que d'una manera concreta va esdevenir un referent local de la fabricació de derivats làctics.

Si voleu saber més sobre aquesta i altres històries, us esperem a la presentació del proper número 35 de Quaderns el 14 de Desembre d'enguany a les 19:00h a la Fundació Cultural Montcada (Major, 47).

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici