Blogcrowds

divendres, 18 de gener del 2019

0 Comments:

Post a Comment



L'autopista C-33 és un bloc de formigó nascut de la inquietud que suposava el dificiñ accés a la ciutat comtal des del nord en un moment d'obertura cap a França.


Des de llavors que Montcada ha mantingut aquest scalextric de formigó, tan característics de la fesonomia montcadenca. Feu una ullada al següent video:



Durant l'any 1965, les autoritats van anunciar que el preu del peatge de Montcada seria d'entre 10 i 15 pessetes, però la realitat va ser una altra quan, quatre anys després, i un cop inaugurada, el preu a pagar el peatge va ser de 25 pessetes. L'argumentari econòmic de la inflació va ser el causant d'aquesta decisió i el pagament de 5 duros de 1969 era el rebut per circular pel viaducte montcadenc.

Fonament des pilars de l'Autopista, recentmenc pintats amb motius artístics de diferents autors. 

El primer tram de l'autopista, de Barcelona-Montcada-Granollers, va ser inaugurat el dia 3 novembre 1969. Durant aquell dia es va enregistrar el primer accident mortal de l'autopista. La situació no podia ser més paradoxal, doncs un del centenar de vehicles del seguici encapçalat per la comitiva inaurugal per tres Dodge Dart

La comitiva inaugural, encapçalada per tres cotxes americans marca Dodge Dart ocupats pels ministres franquistes, estava formada per un centenar de vehicles. Durant la inauguració de l'autopista es va patir un accident amb un dels vehicles d'aquest seguici, que les autoritats de l'època van censurar. El fet va ser que es va produir el primer accident mortal, en bolcar un vechicle de marca Dauphine dalt el viaducte, a l'alçada de La Salle i el Ripoll, morint el matrimoni que anava dins el cotxe.

L'amic Josep Bacardit va trobar aquest fet publicat fora de l'abast de la censura en un butlletí local anomenat "Granollers Comunitat Cristiana" del 8 de novembre, que editava l'Esglesia de Granollers.


Construcció del primer ramal sobre els pilars i ja sobre el riu Ripoll i el pont del ferrocarril de 1886.

 Ferm instal·lat als dos carrils del viaducte.




0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici