Blogcrowds

diumenge, 8 de març del 2020

0 Comments:

Post a Comment



Avui, al blog de Montcada i Reixac, història d'un poble, estem d'aniversari. Fem 10 anys.


Una dècada, on setmana a setmana, cada divendres, hem anat publicant alguna història, foto o qualsevol romanço d'abans amb vincle directe de la nostra ciutat, Montcada i Reixac.

Durant aquest temps, hem tingut grans satisfaccions i hem donat a conèixer al món una mica més d'aquest poble nostre, maltractat per les infraestrutures i per la seva posició estratègica, única font informativa de nosaltres als mitjans.

Sabem de bona tinta que hem servit de font de consulta per a multitud d'alumnes de les diferents escoles del municipi i, inclús, per algun que altre projecte de fi de grau.

Sabem que hem estat font de trobada i contacte d'amants de la cultura, de la memòria història i del patrimoni històric.

Sabem que hem estat font directa de consultes sobre la història del municipi, de centenars de consultes i preguntes relacionades amb ell, incloent col·leccionistes de postals, segells i paper moneda.

Sabem que heu fabricat melmelada de cireres d'arboç i que us agraden les cobles de sardana.

Sabem que heu treballat i gaudit a l'Aismalibar, la Bosuga o l'Asland, entre altres.

En definitiva, sabem que ha estat un element de divulgació històrica del municipi i just aquest era un dels objectius.

Estarem per aquí 10 anys més? No ho sabem, però cal saber que malauradament els ecosistemes digitals neixen i moren a gran velocitat, sabent també que som una excepció. No dubteu que aquest també morirà tard o d'hora.

El promig de vida d'un article d'un blog és de 2,6 dies. El que costa fer-lo pot ser pocs minuts, diverses hores o dies, en funció de l'abast, estudi i investigació del tema que es tracti. És un material de consum ràpid; allò que hom pel matí dels divendres mira mentre beu el cafè.

El primer blog va sortir el 1994 i avui dia els blogs són un mitjà en desús. Al 2019 hi havien més de 500 milions de blogs al món i només es publiquen uns 2 milions d'articles al dia. Això representa un 0,4% només del total.

Gairebé tots els blogs tenen una vida d'entre cinc mesos i tres anys. Podem estar contents doncs.

De moment, però, gaudim cada setmana, com ho hem fet els darrers 10 anys.

Salut i força.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici