Blogcrowds

divendres, 13 de setembre de 2019

Un parell de postals editades localment, una dels anys 70 proument coneguda i l'altra no tan divulgada de finals dels 60, que ens permet distingir diferents punts de vista de l'estació mal anomenada Montcada-Ripollet, de Mas Rampinyo.
Fons: Postals.

divendres, 6 de setembre de 2019

La setmana passada vam descobrir una nova imatge de la Font del Ferro. Donat que va ser una font molt apreciada, però que malauradament es conserven molt poques fotos, avui us presentem una altra que pertany a col·lecció privada. Molt probablement és la més antiga actualment descoberta.Si rescatem la foto de la setmana passada, de 1912 i el grup d'esperantistes:


I finalment la postal d'Àngel Toldrà de la primera dècada de segle XX:Si voleu saber més cliqueu aquí.

diumenge, 1 de setembre de 2019

I setembre ja desperta i amb ell una nova postal de Punts de Vista, en aquest cas de l'antic Ajuntament.divendres, 30 d’agost de 2019

Fruit d'una troballa de l'amic Ricard Ramos,tenim a l'abast tres boniques fotografies, realitzades el 8 de Setembre de 1912, coincidint amb el dia de la Verge del Turó de Montcada.

Els excursionistes, d'un grup d'esperantistes (amants de la llengua d'esperant), van pujar al Turó de Montcada (amb la bandera de l'estrella verda d'esperant a mode d'estandart) i van visitar la famosa Font del Ferro, en una nova imatge fins avui desconeguga!

A la part posterior de la postal diu: "La Font del Ferro. Anada á la font del ferro y á la gruta "La Guilleuma" feta lo 8 de septembre de 1912. Fotografia Francàs."

A la part posterior de la postal diu:  Retrat dels individus del grup, veientse en part, moncada. Anada á la font del ferro y la gruta "La Guilleume", feta lo 8 de septembre de 1912. Fotografia Francàs.


A la part posterior de la postal diu:  Retrat de'ls que hi anaren. Anada á la font del ferro y la gruta "La Guilleume", feta lo 8 de septembre de 1912. Fotografia Francàs.

divendres, 23 d’agost de 2019

Com si de una portada de National Geographic es tractés, aquí tenim una bonica estampa de la nostra Montcada de principis de segle XX. Una imatge que convé conservar en la retina doncs aporta molta informació interessant.


Observem els detalls que pensem poden ser rellevants:


1 - Ermita de la Verge del Turó.
2 - Molí de calç.
3 - Caseta i vinya del Senyor Baltasar Sans.
4 - Cal perico (Cal Manyosa).
5 - Torre Alemany.
6 - Cal Rayo vell
7 - Molí d'en Rata (carrer Elionor)

divendres, 16 d’agost de 2019

La següent imatge provinent de clixé de vidre dels anys 20 del segle XX, està catalogada com a realitzada a Montcada, però desconeixem on situar-la exactament Pensem que podria ser pels voltants de la Font Pudenta.

Si algú pot aportar informació serà de gran ajuda. Gràcies.


divendres, 9 d’agost de 2019

Montcada va ser terra de caçadors. Un dels més representatius, en tant en quant va ser caçador i fotògraf, va ser Balsatar Sans.

Avui en dia encara resten algunes referències, com la Font dels Caçadors o Can Panxa (on anaven a dinar els caçadors després de la cacera).

La següent imatge, fruit d'un clixé de vidre dels anys 20 del segle XX, ens mostra a un caçador i un acompanyany amb els gossos a la zona de Vall Llosera, o el torrent de la Senyora.

Apa nois, aneu amb els gossos al trencall i fes que dispares. Et faré una foto amb Reixac de fons.

divendres, 2 d’agost de 2019

Aquesta imatge dels anys 10 del segle XX, fruit d'un clixé de vidre, ens mostra la sortida del rec comtal a l'exterior. Es tracta d'un petit testimoni de l'abans i de com es pot gaudir ara del lloc, tot havent preservat aquesta infraestructura, tal i com era.
dijous, 1 d’agost de 2019

I l'agost ja arribat i amb ell una nova entrega de les postals de Punt de Vista.

En aquesta ocasió, un bon exemple del progrès real. I l'anomenem així, per què no?

divendres, 26 de juliol de 2019

Aquesta imatge pertany al record. Pensem que pel model de locomotora, és una imatge realitzada a principis dels anys 70, però no descartem que pugui ser també de finals dels 60.


Per les vestimentes de les persones i el fullam dels arbres, pensem que podria ser primavera o l'estiu.

A la imatge veiem la bonica Torre Gili, avui desapareguda i reemplaçada per un edifici. Esperem que us agradi.

Missatges més antics