Blogcrowds

divendres, 12 d’octubre de 2018

A Montcada i Reixac hi ha hagut un seguit de desgràcies vinculades amb els rius i els ferrocarrils. Un d'aquests tràgics successos va succeir el 1933, quan un tren de mercaderies va xocar amb un altre comboi mixte (viatgers i mercaderies) a l'alçada de Can Sant Joan/Vallbona.

De l'accident en va resultar mort un mosso del tren i deu ferits entre els viatgers.

Choque de trenes en Barcelona. E el kilómetro 135 de la línea del norte, entre las estaciones de San Andrés y Moncada Bifurcación, chocó un tren de mercancías con el mixto de Zaragoza. La catástrofe no tuvo mayores proporciones porque en el tren mixto viajaba poca gente pero quedaron destrozados diez coches y resultó muerto un mozo de tren y heridos diez viajeros (Foto Brangulí)Fons: Revista de l'època pendent de catalogar.

divendres, 5 d’octubre de 2018

Encara que els "Boys Scouts" ens sonin a cosa americada, aquesta organització internacional i juvenil persegueix formar el jovent amb valors i responsabilitats, així com desenvolupar el seu caràcter i l'autosuficiència mitjançant la participació en un seguit d'activitats orientades a aquestes finalitats.

L'any 1931, la revista "Blanco y Negro" va publicar aquesta bonica imatge d'un lloc de muntanya a Montcada i Reixac, on podem veure zona de vinya i zona d'explotació forestal. En aquella ocasió es va realitzar una festa del Boy Scouts de Barcelona en convivència amb uns Boy Scouts anglesos que van visitar-los.


Aspecto del campanento de los exploradores de Moncada (Barcelola) durante la fiesta celebrada en honor de los exploradores ingleses que visitan la región. (1931/Revista Blanco y Negro).

Trobem una altra imatge del mateix dia on diu "Fiesta celebrada en Moncada en honor de los exploradores británicos. Una exploradora británica imponiendo la medalla de la comunidad a uno de los exploradores de la tropa de Barcelona":

Revista Blanco y Negro, 7 d'Abril de 1931


Fons: Revista Blanco y Negro, 1931.

dilluns, 1 d’octubre de 2018

Ja tenim aquí l'1 d'Octubre i amb ell una nova postal. En aquest cas del nostre menystingut Turó vist des de una antiga caseta enrunada de les carenes de Torre Baró.


Esperem que us agradi.

divendres, 28 de setembre de 2018

Avui només una curiosa foto on podem veure l'antiga escola de l'Envelat i un Carrer Jaume I en obres.


Autor: Miquel Capella

divendres, 21 de setembre de 2018

Parlem una mica de la Torre Alemany, del promotor i arquitecte Francesc Alemany i Casulles.


La Carretera Vella, uns galls d'indi per Nadal i la Torre Alemany al fons:


Val a dir que la torre manté un bonit rellotge de sol amb la llegenda "Horas non numero nisi serenas", que vol dir que només ens mostrarà les hores serenes (és a dir les que hi ha sol).

 La Torre des del carrer el 2013.

Rellotge de sol a la façana abalconada, el 2013.

Detall del rellotge de sol, any 2013.


Fons: Foto antiga de l'Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya. Fotos actuals del bloc Conèixer Catalunya.

divendres, 14 de setembre de 2018

Ja hem parlat en més d'una ocasió dels ponts sobre el Besòs. El primer va ser el que descobrim en aquesta bonica estampa dels anys 20 del segle XX on podem veure el pont sobre el Besòs, inaugurat el 1911 i que s'endugué la riada de 1962.


El primitiu pont, que s'agafava pel passeig de Rocamora, i anava fins el camí que puja a la Font del Torn va durar mig segle i després de la riuada de 1962, i passant primer per un pont provisional realitzat pels militars, el 1963 es va bastir un nou pont sobre el Besòs que, encara que també provisional, ja va permetre fer vida normal.

Foto acolorida del pont provisional construït el 1963. Compareu l'abast de l'explotació de la cimentera entre els anys 20 i els anys 60

A la següent imatge podem veure aquest pont provisional, que va servir de comunicació entre els barris de Vallensana-Reixac amb el poble de Montcada.


La mateixa foto també acolorida:Aquest pont es va enderrocar el 1967/1968 per tal de construir el pont sobre el Besòs que coneixem avui dia.

El pont provisional de 1963, realitzat de manera ràpida, va patir també als anys 60 l'embat del riu Besòs.


Font: Autor desconegut

divendres, 7 de setembre de 2018

Avui una bonica imatge de la fàbrica de l'Asland als anys 50 del segle XX i el turó ja en procés d'explocació de tota la cara est.Autor desconegut

Missatges més antics