Blogcrowds

divendres, 17 de març de 2017

La següent imatge mostra una bonica vista del riu Besòs al seu pas pel poble de Montcada.

La fotografia està acolorida mecànicament i pertany a la dècada dels anys 50, abans de la gran riuada del 62.


Fixeu-vos en la llera del riu i el pont del futur carrer Rocamora. El turó llavors ja patia l'enderrocament de la seva vessant sud-est per part de la fàbrica de ciment ASLAND.

divendres, 10 de març de 2017

La passada setmana vam parlar de la Font dels Avellaners i de les poques fotos. De la mateixa manera, la Font de Mitja Costa ha patit al llarg del temps grans canvis fisonòmics.

A continuació podeu veure algunes imatges de la Font de Mitja Costa del 1920.


dimecres, 8 de març de 2017

Avui fem set anys.


divendres, 3 de març de 2017

No hi ha moltes imatges de la Font dels Avellaners. Avui però volem oferir-vos un parell, realitzades el 1953 on podem veure la fisonomia de la font llavors.


Aspecte de la font i el seu encontorn uns quinze anys després del seu esbombament amb dinamita, durant la Guerra Civil.


Fons: Autor desconegut.

dimecres, 1 de març de 2017

L'1 de Març ja és aquí i la primavera cada cop més propera. Per tal d'encetar una mica el somriure que atorga el color de l'estació que està ver venir, us presentem una imatge del turó i Montcada des del cim del Puig Castellar, amb un petit fragment de les runes ibèriques que podem visitar, realitzada l'abril del passat any 2016. Esperem que us agradi.
divendres, 24 de febrer de 2017

M'ha semblat curiosa aquesta insignia de conseller municipal, probablement de finals dels anys 10 o principis del 20 del segle XX, i volia compartir-ho amb vosaltres.D'altra banda, pels col·leccionistes, també aquesta vinyeta de segell vinculada a Montcada on sembla llegir-se l'any 1908:


divendres, 17 de febrer de 2017

A la dècada dels anys 30 també hi havia benzineres. Les següents imatges ens mostren la que hi havia a l'alçada de  Montcada, previsiblement a la carretera de Ribes.


Les fotos mostren una vista de l'estació de servei per automòbils "Garage Estación Moncada" amb publicitat dels lubrificants Fiske's, pneumàtics Pirelli, neveres Frigidaire i canonades Uralita.
Fons: ANC. Ramon Claret i Joan Bert

Missatges més antics