Blogcrowds

divendres, 23 d’agost de 2019

Com si de una portada de National Geographic es tractés, aquí tenim una bonica estampa de la nostra Montcada de principis de segle XX. Una imatge que convé conservar en la retina doncs aporta molta informació interessant.


Observem els detalls que pensem poden ser rellevants:


1 - Ermita de la Verge del Turó.
2 - Molí de calç.
3 - Caseta i vinya del Senyor Baltasar Sans.
4 - Cal perico (Cal Manyosa).
5 - Torre Alemany.
6 - Cal Rayo vell
7 - Molí d'en Rata (carrer Elionor)

divendres, 16 d’agost de 2019

La següent imatge provinent de clixé de vidre dels anys 20 del segle XX, està catalogada com a realitzada a Montcada, però desconeixem on situar-la exactament Pensem que podria ser pels voltants de la Font Pudenta.

Si algú pot aportar informació serà de gran ajuda. Gràcies.


divendres, 9 d’agost de 2019

Montcada va ser terra de caçadors. Un dels més representatius, en tant en quant va ser caçador i fotògraf, va ser Balsatar Sans.

Avui en dia encara resten algunes referències, com la Font dels Caçadors o Can Panxa (on anaven a dinar els caçadors després de la cacera).

La següent imatge, fruit d'un clixé de vidre dels anys 20 del segle XX, ens mostra a un caçador i un acompanyany amb els gossos a la zona de Vall Llosera, o el torrent de la Senyora.

Apa nois, aneu amb els gossos al trencall i fes que dispares. Et faré una foto amb Reixac de fons.

divendres, 2 d’agost de 2019

Aquesta imatge dels anys 10 del segle XX, fruit d'un clixé de vidre, ens mostra la sortida del rec comtal a l'exterior. Es tracta d'un petit testimoni de l'abans i de com es pot gaudir ara del lloc, tot havent preservat aquesta infraestructura, tal i com era.
dijous, 1 d’agost de 2019

I l'agost ja arribat i amb ell una nova entrega de les postals de Punt de Vista.

En aquesta ocasió, un bon exemple del progrès real. I l'anomenem així, per què no?

divendres, 26 de juliol de 2019

Aquesta imatge pertany al record. Pensem que pel model de locomotora, és una imatge realitzada a principis dels anys 70, però no descartem que pugui ser també de finals dels 60.


Per les vestimentes de les persones i el fullam dels arbres, pensem que podria ser primavera o l'estiu.

A la imatge veiem la bonica Torre Gili, avui desapareguda i reemplaçada per un edifici. Esperem que us agradi.

divendres, 19 de juliol de 2019

Ja fa unes setmanes que l'enderrocament de l'antiga fàbrica d'Aismalibar va començar, primer la part interior i ara ja la part exterior i la façana.

No només la fàbrica. El Club de l'Aismalibar, excel·lent aposta pels treballadors/es i els seus familiars. Aquelles 'verbenes' de Sant Joan a la pista de Bàsquet i ara al Juliol els cursets de natació... els diplomes de Bronze, Plata, Or (amb lletres marrons) i el diploma Especial (amb lletres blaves).

Quantes persones van entrar per aquesta porta de la fàbrica per primer cop per a fer l'entrevista de treball? Només pujant els quatre esglaons fins l'interior, l'ambient que es respirava dins i que encara recordareu molts de vosaltres.

Tot això ara només us pertany a vosaltres i als vostres records. Els que hi vau treballar a Aismalibar.

Una fàbrica en funcionament des de 1934. La porta es va tapar, però el record encara existeix. Observam avui la mateixa cantonada, ara descarnada de la carretera de Ripollet, després de l'enderroc:

Juny 2019

 
Veiem algunes imatges addicionals:
Fons: Propi.

divendres, 12 de juliol de 2019

A la Santa Maria de Montcada dels anys 40 i 50 es van editar un seguit de programes de festa major que hom col·lecciona de bon grat.

Un dels recordats és el següent programa dels anys 40:
Ja als anys 50, trobem edicions amb fotografies, com aquest de la Festa Major de 1953:


O aquest altre de les festes de 1954, on va actuar la ballarina A. Barrera


A les festes del 1956 es va aconseguir amb el permís especial de la governació del règuim franquista, fer balls de sardana, limitant el seu espectacle com a acte folclòric tradicional.

 A les festes de 1958 trobem un bonic dibuix del Fanalet, un acte ja consolidar al barri.Al programa de les festes de 1959 trobem un bonic dibuix de gitana, novament com a vestimenta folklòrica catalana.


divendres, 5 de juliol de 2019

Trobem la següent obra d'art a l'oli, signat per Josep Verdaguer (probablement Josep Verdaguer Coma, 1923-2008) de l'estació de ferrocarril de Mas Rampinyo.

Ens costa situar l'època quan va ser pintat, doncs el quadre mostra el ferrocarril sense electrificar. Els banys encara existien tal i com eren fins els anys 70 i la via morta tal i com era amb els taulons, absns del formigonat del fin de via.

Si algú pot aportar informació addicional serà d'agraïr.


dilluns, 1 de juliol de 2019

La llacuna de Mas Duran és una font d'aigua que va sorgir de l'extracció d'arids que es va realitzar a la zona durant els anys setanta.

Després de ser una zona degradada, indret de fangs i amb pneumàtics que mig treien el cap de l'aigua, avui dia, i ja des de fa uns anys, podem gaudir d'una zona natural de gran interès per la vida animal.

A la postal d'aquest mes de Juliol podem veure un bon esbart d'ànecs a la secció principal de la llacuna.


Esperem veure-ho molts anys això.

Missatges més antics