Blogcrowds

divendres, 28 de març del 2014

0 Comments:

Post a Comment



La Fundació Cultural Montcada presentarà properament el nou llibre dels companys Josep Bacardit i Ricard Ramos, en aquesta ocasió tractant la guerra civil al poble i anomenat "940 DIES. LA GUERRA CIVIL A MONTCADA I REIXAC. L'ABANS, EL DESPRÉS I ELS PROTAGONISTES".

Adjuntem la invitació a aquest acte, on també es presentarà el nº 28 de la revista Quaderns:

Cliqueu per a fer-lo més gran.

DIA 10 D'ABRIL A LES 19:30 H. AUDITORI MUNICIPAL

La Fundació Cultural Montcada té la satisfacció d'anunciar-vos l'edició d'aquest nou llibre de 288 pàgines, on en Ricard Ramons i Josep Bacardit, han realitzat un veritable treball d'investigació sobre els fets de la guerra civil a Montcada i Reixac i els llargs anys de postguerra.

Un treball que compleix amb allò de divulgar i recuperar la nostra memòria col·lectiva.

….[El relat d'aquest trist episodi és molt dur, i malgrat que ja han passat 78 anys som conscients que encara avui pot despertar o ferir sensibilitats en moltes persones en què els sentiments viscuts durant la guerra continuen latents. Però la veritat, per molt mal que ens faci el cor, és la que és. Es tracta, simplement, de saber què va passar i d'aprendre de les experiències viscudes per tal de no repetir mai més els mateixos errors...]   (Els autors)



Jaume Aregall, coneixedor del treball que us presentem. informa el següent apunt sobre el llibre:

"Una obra d'història local que mira més enllà perquè, a part de l'acurat marc general que es fa d'aquests anys, és precisament a partir del localisme que es fa més evident, més a flor de pell, el que va suposar la Història (en majúscula) de la nostra Guerra Civil per a tanta gent, d'un bàndol i de l'altre. Un llibre que enganxa i que sorprèn traient a la llum determinats episodis gairebé desconeguts fins ara del que fou un dels períodes més dramàtics del nostre més pròxim passat."

Us esperem.

Nota: Si voleu adquirir un exemplar del llibre ho podreu fer el mateix dia de l'acte o bé a la diada de Sant Jordi o a la mateixa Fundació Cultural Montcada. El preu del llibre serà de 15 €.

Font: http://fcultural.montcada.cat/2014/03/24/propera-presentacio-dun-llibre-que-aporta-moltes-dades-i-fets-que-a-ben-segur-interessara-a-moltes-persones/

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici