Blogcrowds

divendres, 16 de desembre del 2016

0 Comments:

Post a Comment



La modernista Torre Vila, avui dia també conegut com el Cactus va ser construïda vers el 1907 sota l'encàrrec del barceloní Ramon Vila i Costa, pel seu cunyat i arquitecte Joan Maymó i Cabanellas.

La Torre Vila des del Ferrocarril de Manresa, sobre el carrer Bogatell.

Al número de La Vanguardia del dissabte 23 de Juny de 1900 apareix una petita referència del matrimoni de Ramon Vilà i Costa amb Carme Maymó Cabanellas a Sant Pere de les Puel·les:




Detall de la porta principal, un cop dins del jardí.

Ramon Vila i Costa no va poder gaudir massa anys de la torre, doncs va morir el 2 de Juny de 1920 deixant vídua la seva dona Carme Maymó i dos fills, Jaume i Mercè. Val a dir que la seva esposa va dedicar-se a realitzar actes benèfics durant un seguit d'anys fins la seva mort al gener de 1942.

Detall de la part posterior de la Torre Vila i el jardí modernista.

La reixa de la porta del carruatge, va ser dibuixada per Conxita Clerc i forjada per Miquel Arenas, avis materns del pintor Joan Capella.

La Torre Vila des del Carrer Major.

Finalitzada la Guerra Civil Espanyola, la Torre Vila va ser comprada per l'alcalde de llavors, Joan Mogues, que va construir el cinema Coliseum pels voltants de 1939.

Detall de les portes del Carrer Major.

A principis dels anys quaranta la reixa de la Torre Vila va ser traslladada a l'entrada del cementiri on encara es conserva avui dia.

Reixa de la Torre Vila al cementiri municipal de Montcada i Reixac.

Detall de la reixa, malauradament força malmesa.

D'altra banda la porta forjada d'entrada de vianants encara la podem veure avui dia al carrer Domènec Fins:


0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici