Blogcrowds

dijous, 16 d’abril del 2020

0 Comments:

Post a Comment



Com sabeu portem una dècada recollint exemplars de postals de Montcada i Reixac, investigant els seus autors, editors, així com posant ordre a les sèries i col·leccions.

Es tracta d'una tasca on el treball sistemàtic durant anys ja ens permet descobrir ara, de forma ordenada i serialitzada, les sèries de postals més complexes i antigues on Montcada i Reixac va ser representada (cliqueu a sobre de cada editor per a dirigir-vos a les col·leccions de postals):



Són cinc editors o fotògrafs que van publicar postals del nostre poble entre els anys 1900 i 1950 aproximadament i estem contents amb la tasca realitzada.

El següent objectiu és seguir estudiant la resta d'editors amb col·leccions més petites. Ara per ara tenim identificats més d'una dotzena d'editors addicionals per a seguir oferint-vos les seves col·leccions de manera ordenada, moltes d'elles de dècades més properes.

Com podeu imaginar es tracta d'una tasca lenta, feixuga i no exempta de dificultats. És per aquest motiu que volem fer-vos partíceps d'aquestes noves investigacions, ara que estem en una situació de confinament i potser tenim un temps addicional per dedicar a aquestes coses que tant ens agraden.

El repte és senzill. Teniu a casa postals de Montcada i Reixac? Genial, fem dos reptes:
  • Feu una ullada a les postals de les col·leccions descrites anteriorment i compareu amb les que teniu a casa: Hi ha postals que encara no s'ha trobat cap exemplar i no sabem quina imatge del poble representa (per exemple de Lucien Roisin i J.B Turull en falta una postal de cada, de J. Baxaulí en queden també unes quantes per trobar).
  • Com a segona derivada, feu una ullada a les següents postals i si en teniu un exemplar a casa, doneu-li la volta i mireu quin és l'editor i/o el fotògraf, així com la seva possible numeració.
Si identifiqueu alguna, podeu enviar-me un email per a indentificar la postal o bé posar un missatge a la secció de "Comentaris" que trobareu més abaix (Post a comment).


















Gràcies per la vostra col·laboració. Anirem avançant les noves troballes.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici