Blogcrowds

Joan Baptista Turull i Fournols (1877-1964) va realitzar un petit recull de postals a finals del segle XIX, que, encara que desaparcebudes, hi quedava inclós el poble de Montcada i Reixac.

En Joan Baptista Turull no només va realitzar aquesta petita sèrie de postals, sino que d'ell també són algunes imatges estereoscòpiques que tenim de Montcada als primers anys del segle XX. Va ser tambe un dels tres socis de "Hispano Films".

Imatge de la carretera vella i la fàbrica de mistos (cerillas) realitzada per Turull.

Joan Baptista va contraure matrimoni l'any 1900 amb Dolors Dardet i Bonaplata i les seves postals són conegudes com postals "J. B. Turull" o bé "Foto Turull", imatges pel record que van ser impreses a la impremta Sabater (Imp. Sabater).

Val a dir que els pocs exemplars que podem trobar són postals enviades entre 1900 i 1905. Vegem-ne la sèrie, de la qual tenim una postal que no hem pogut localitzar, en concret la postal número 6.

Incorporem també les postals trobades fins a completar la col·lecció, amb algunes imatges dels pobles de Mollet i Martorelles.


Postal 01 - Montcada. Estació de França.


Postal 02 - Montcada. Pont sobre el riu Besòs (realment és el pont sobre el riu Ripoll).


Postal 03 - Montcada. Vista Parcial.


Postal 04 - Montcada. La Carretera.


Postal 05 - Montcada. Vista General. 


Postal 06 - Mollet del Vallès. Església

Postal 07- Mollet. Riu Besòs.  


Postal 08 - Mollet. La Carretera. 

Postal 09 - Mollet, Vista General. 

Postal 10 - Martorelles. Vista General.Hem trobat una altra postal de Turull sense numerar, que pertany a la col·lecció de Mastorelles i que bé podria la postal número 6, de moment però la mantenim a part. És la següent:


Inici