Blogcrowds

dimecres, 26 d’agost del 2015

0 Comments:

Post a CommentEl 25 de Maig de 1911 es va inaugurar el pont o passarel·la sobre el riu Besòs, una infraestructura molt esperada llavors, per tal de comunicar d'una manera efectiva i segura la muntanya amb la resta del poble en qualsevol moment de l'any.

Com a record d'aquella inauguració es va publicar una postal tot mostrant un dels primers ponts de formigó de l'estat.

 Fototipia Thomas. Novembre del 1911.

Imatge de la seva inauguració, en un dia plujós:

 28 de Maig de 1911. Inauguració del pont sobre el Besòs. Frederic Ballell.


En aquells anys els Rally-Papers (curses de cavall organitzades per a i per ciutadans benestants) estaven a l'ordre del dia. Pocs dies després de la inauguració del pont es va fer un d'aquells Rally-Papers pels camps de la vila de Montcada.

 Rally-Paper organitzat pel Jockey Club de Barcelona en camps de Montcada. A principis de Desembre de 1911. Frederic Ballell.

Les curses a cavall dels rics eren en ocasions observades, disfrutades o simplement eren tractades com a un fet ja habitual al poble.

D'aquesta manera, a la següent imatge, realitzada anys després, es pot veure una altra cursa Rally-Paper, en aquesta ocasió organitzada per la burgesia de Barcelona, muntant a cavall amb un seguit de banderoles i senyeres (torre dels conills, pal elèctric i sobre el pont) tot observats per gents del poble sobre la passarel·la.

Propera a Can Oriol vell (torre dels conills, obra de J. Vilallonga del 1914) també es pot veure que la casa gran (part superior esquerra) encara estava en construcció doncs li manca la teulada.

Pont i participants d'un altre Rally-Paper realitzat entre 1914 i 1917. Frederic Ballell.

La mateixa casa a la següent imatge, realitzada anys després, encara sembla estar en construcció o reparació, ja que s'observen uns andamis. D'altra banda, la nova secció de la torre dels conills ja va restar bastida.
El pont sobre el Besòs. Autor desconegut. 
D'aquesta fotografia es va arribar a publicar una postal (Nº 17) de la fototipia Thomas.
El pont sobre el Besòs. Autor desconegut.

Paranys per a ocells davant Can Oriol Vell (Torre dels Conills) i el Besòs. Autor desconegut.

1917 - Les torres. Autor desconegut.


Fons Fototipia Thomas, AMCB i autors desconeguts.

0 Comments:

Post a CommentEntrada més recent Entrada més antiga Inici