Blogcrowds

divendres, 25 de setembre de 2020

0 Comments:

Post a CommentAvui és 25 de setembre de 2020. Recordem que fa 58 anys, el 1962, Montcada i tot el Vallès va patir la inundació catastròfica més greu de tots els temps recents.

Us oferim un conjunt de imatges realitzades per Francesc Ribera, que va fotografiar els afectes del temporal d'aquell mes de setembre i octubre de 1962

Destrucció de la línia de ferrocarril de Portbou a l'alçada de Can Sant Joan.

Antic pont del segle XX que la riuada s'endugué.  Els ulls del pont van saturar-se d'escombraries i restes de la riuada i va provocar els efectes més destructius de la inundació. El pont finalment va colapsar i va tombar cap a la dreta i l'aigua del Ripoll va poder circular finalment.

Reconstrucció de la línia de França a l'alçada de Can Sant Joan.

Pont provisional pel ferrocarril de Porbou sobre el riu Ripoll.

Solució definitiva a l'alçada de Can Sant Joan. Observeu la mina d'aigua a la part inteferior esquerra.

Solució definitiva al pont del ferocarril de França sobre el Riu Ripoll. Es tracta de l'actual pont que podem veure avui dia. Fotografia realitzada després de la seva inauguració.

Nou pont fotografiat poc després de la seva construcció.

Aprofitem per a convidar-vos a seguir la revista Quaderns que publica l'Associació Cultural Montcada (Carrer Major 47). Al proper número de desembre de 2020 apareixerà un petit article sobre la riuada, les casetes de fusta de Terra Nostra i els edificis de la Rasa de Mas Rampinyo.

0 Comments:

Post a CommentEntrada més recent Entrada més antiga Inici