Blogcrowds

dissabte, 1 de març del 2014

0 Comments:

Post a Comment



És dia 1 i per tant és moment de oferir-vos la postal de Març. En aquesta ocasió Inma Fernández va realitzar aquesta bonica foto a finals de gener.

L'església de Santa Engràcia i una imatge sense grues perturbadores. És moment de canvi i la primavera ara s'acosta, els arbres lluiran novament les seves verdes fulles tot deixant poc a poc el fred enrere.

El document més antic trobat en el que es parla de la parròquia de Santa Engràcia és del 19 d'agost de l'any 1007, en la qual es permutava una vinya per unes terres de "Sancta Engracie", al costat del riu "Bisaucio", el riu Beòs.

Encara que documentada des del 1007, i han passat també 1007 anys des de aquell document, la parròquia de Santa Engràcia va estar originalment situada a prop del riu Besòs, en un indret actualment desconegut.

Al segle XIV va ser traslladada al poble, que ja tenia una capelleta dedicada als Sants Llorenç i Antoni.

 Santa Engràcia a finals de segle XIX abans de iniciar-se les obres de la nova Església d'estil Neogòtic.

Més tard es construí un nou edifici d'estil Neogòtic, iniciat per l'arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia i finalitzat per l'arquitecte municipal Joan B. Serra i Martínez (us recomanem la lectura del llibre "La Mare de Déu del... ciment?" si voleu saber-ne més dels afers de l'època).

Santa Engràcia de Montcada d'estil  neogòtic, a finals dels anys 20 del s.XX.

 Construcció de l'esglèsia, d'estil neogòtic.

Un cop finalitzada la nova església neogòtica, l'any 1928, a l'any 1936 l'església va ser totalment destruïda i l'any 1942, un cop finalitzada la Guerra Civil, es va construir el temple actual.


Destrucció de l'església Neogòtica, l'any 1936. 


Fonts:
  • Fundació Cultural Montcada.
  • Imatge del llibre "Libertad, igualdad y compromiso, 1932-2002" de R. Ramos.
  • Postal Àngel Toldrà.
  • Postals autors desconeguts.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici