Blogcrowds

divendres, 27 d’abril del 2012

0 Comments:

Post a Comment



Us presentem un quadre, publicat al bloc d'en Ferran Hernández de la caseta de Vista Rica:


No va ser fins el 13 d'Abril del 1887 quan el Barceloní Josep Closes va demanar a l'Ajuntament de Montcada el permís per a edificar una caseta d'estiueig als terrenys que ell tenia al "Turó de la Fermina". El projecte ja havia estat ideat pels voltants del 1885 però no va ser fins el 1887 que aquest va fer-se realitat, a mans de l'arquitecte Josep Graner i Prat al 1887.

Es tracta d'una vivenda de planta quadrada aïllada del nucli de població i que disposa d'un semisòtan, planta baixa, pis i golfes. La façana principal està formada d'un cos amb terrassa afegida als anys 30 del segle XX. La casa disposa d'un jardí de mides considerables on encara es poden veure bancs pel descans, paviment, una font i dipòsits.

L'edifici es convertí en un dels més emblemàtics dels estiuejants barcelonings de finals del segle XIX.

Dades Històriques:  L’any 1887, Josep Closes, veí de Barcelona, va sol·licitar a l’Ajuntament de Montcada  un permís per edificar una casa en terrenys de la seva propietat, situats al Turó de la Fermina, actual Turó de Vista Rica, destinada a l’habitatge d’estiueig de Josep Closes i la seva família.

L’arribada dels estiuejants a Montcada al llarg del segle XIX, buscant una millor qualitat de l’aire, de les seves aigües i fonts de molta anomenada, va facilitar la urbanització dels terrenys, situats darrera del carrer Sant Antoni (actual Domènec Fins). Aquest procés es va  intensificar amb l’arribada del ferrocarril i la construcció de diferents baixadors l’any 1883. La seva situació privilegiada, va convertir aquest edifici en un dels més emblemàtics i representatius dels estiuejants barcelonins de finals del  segle XIX.

Es recuperarà aquest indret? ...

Font: Montcada Modernista

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici