Blogcrowds

divendres, 25 de maig del 2018

0 Comments:

Post a Comment



Si fem una passejada, les haurem vist arreu amb tota seguretat, allà plantades, ben rectes, amb ploma o sense. Utilitzades als horts, instruments musicals i refugi de tot tipus de fauna, ocells, ànecs o conills.

No parlem d'una altra cosa que la Canya de Sant Joan, més coneguda per tots per "alerta amb les canyes, ull que tallen".


La Canya de Sant Joan és una planta nativa de l'est i sud d'Àsia i per tant una espècie invasora que avui dia troben arreu del món amb un caràcter templat, des de Europa fins a Califòrnia, passant per Àsia, el Carib o en certes regions del Pacífic.

La Canya de Sant Joan al món.

Aquesta canya és una de les 100 més perilloses i nocives invasores a escala mundial per la seva capacitat de desplaçar la vegetació nativa, on cal afegir que la planta provoca que la capacitat de desguàs dels rius sigui molt menor.

Presència de la canya a Catalunya. 
Fons Excocat. Sistema d'informacio de les espècies exòtiques de Catalunya


Aquesta canya arriba a la seva maduresa després d'un any, amb una alçada d'entre cinc i vuit metres.

Les canyes poden ser tallades fins a tres cops l'any i avui dia representa una de les espècies que més biomasa produeix per superficie (unes 50 tones per hectàrea, dos cops l'any). També es fan servir per a fabricar biodièsel.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici