Blogcrowds

divendres, 14 de juny del 2013

0 Comments:

Post a Comment



Abraham Ortelius (1527-1598) va ser un conegut geògraf i cartògraf flamenc, l'obra més coneguda és el Theatrum Orbis Terrarum, un conjunt de mapes, que en la seva primera versió va mantenir setanta mapes. Cinquanta-sis de diverses zones d'Europa, deu d'Àsia i Àfrica i un de cada continent.

Va fer una selecció dels millors mapes disponibles i els va redibuixar en gran format i amb uniformitat entre tots ells. Aquest atles va tenir un gran èxit i es va editar en diversos idiomes tot actualitzant-se fins el 1612.

 Abraham Ortelius. Autor desconegut.

És considerat el primer atles modern i avui dia encara se segueix utilitzant la mateixa classificació i estructura que ell va introduir.

D'aquest gran atles, tenim un petit extracte del que el poble de Montcada apareix com a tal, considerat potser com una població rellevant, al costat de La Roca, Molins de Rei, Barcelona, Llinars, Mataró o Granollers.

La grafia de Montcada apareix com Mocada, sembla que degut a l'edició italiana del mapa consultat. Podem veure el poble al costat del riu Besòs:

1570. Theatrum Orbis Terrarum, Abraham Ortelius, ed. italiana 1608

Xavier Colomé

Font: 1570. Theatrum Orbis Terrarum, Abraham Ortelius, ed. italiana 1608

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici