Blogcrowds

diumenge, 9 de juny del 2013

2 Comments:

 1. Joan Matllo said...

  Bon dia, uns autocroms esplèndids. Se saben els carrers que surten als autocroms?
  Gràcies
  XC said...
  Gràcies Joan Matllo, les fotos dels carrers estan identificats. Es tracta del carrer Ripoll.

Post a CommentCom si d'un somni es tractés les següents fotografies realitzades amb plaques d'autocrom ofereixen un viatge en el temps, situant-nos al primer quart de segle XX.

El poble viu encara en gran part del camp. Els nens i els avis col·laboren en fer farcells de blat de moro, els gossos borden i passejen pels carrers de terra plens de sots i bonys. És dimecres, 8 de Novembre del 1916 i ja fa dos setmanes de tots Sants. La vida segueix...

8 de Novembre de 1916 - El riu Ripoll i la passarel·la, el poble, el turó i la capella al seu cim. Un poble on la pagesia encara estava ben arrelada:


8 de Novembre de 1916 - L'esglèsia de Sant Pere de Reixac entre els àrbres. Pujar-hi ha estat força cansat:8 de Novembre de 1916 - El blat de moro, assencant-se penjat de les masies era una imatge habitual a Montcada. Els infants col·laboraven en fer els manats i farcells de panotxes que després es penjàven en pals o troncs arrepenjats a la façana de les cases:


8 de Novembre de 1916 - Pagesos penjant el blat de moro. Amb la pèrtiga li fèien arribar el manat de panotxes des del terra i els penjàven en un pal o tronc:


8 de Novembre de 1916 - Els carrers de Montcada passàven a estar decorats en tonalitats groges i taronges del blat de moro. Els pagesos miren al fotògraf des de l'era, després d'haver-se arriscat a pujar a un paller. Al fons Reixac.


8 de Novembre de 1916 - Un avi pren el sol amb el que podria ser el seu nét, davant de la casa emblanquinada amb cal i davant el carrer ple de vida agrícola:


8 de Novembre de 1916 - Una família davant de casa, les canyes i el blat de moro assecant-se al sol:

 8 de Novembre de 1916 -Qualsevol indret és bo per a penjar el blat de moro:
 

1922 - Una dona renta la roba a la riba del riu Ripoll. El seu fill se n'adona de l'extrany aparell que porta l'home que ha saltat en mig d'un roc del riu:


1922 - La riba del riu Ripoll:


Tornem amb la nostra màquina del temps.

 Fons de l' Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya. Imatges de Francesc Blasi i Vallespinosa (1872-1951)

2 Comments:

 1. Joan Matllo said...

  Bon dia, uns autocroms esplèndids. Se saben els carrers que surten als autocroms?
  Gràcies
  XC said...
  Gràcies Joan Matllo, les fotos dels carrers estan identificats. Es tracta del carrer Ripoll.

Post a CommentEntrada més recent Entrada més antiga Inici