Blogcrowds

dissabte, 1 de febrer del 2014

0 Comments:

Post a Comment



Com ja us vam prometre, els dies 1 de cada mes tenim una cita amb una nova postal digital, de la mà de Inma Fernández.

La d'aquest mes de febrer és una bonica imatge d'un patrimoni ben important del nostre poble: La torre de Can Bonet i la parròquia de Sant Pere de Reixac. Esperem que us agradi.

Can Bonet, aixecada entre el 1914 i el 1916, de la mà de l'arquitecte Josep Domènech i Massana, va ser una torre d'estiueig de gran rellevància des del moment de la seva construcció, oferint un perfil molt reconegut des de les principals vies de comunicació, com era llavors el ferrocarril.

Promocionada per Carles Bonet i Duran, un important enginyer tèxtil català estiuejant de Montcada, la imponent torre mantenia sales pròpies de la seva alçada social, com per exemple menjador, hall, fumador, sala de billar, capella privada, vestidor i fins a set habitacions, tres wc's i un bany complet, entre altres.

D'altra banda, i des de fa moltes centúries, Sant Pere de Reixac, com antiga església parroquial de la comunitat pagesa que vivia i treballava a la serralada Marina, va ser bastida durant el segle X i consagrada pel bisbe de Barcelona, l'any 1048. Des de llavors ha anat canviant la seva fisonomia i patint diverses restauracions de major o menor consideració, és des de fa mil anys un lloc de culte religiós.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici