Blogcrowds

diumenge, 19 d’octubre de 2014

0 Comments:

Post a CommentBones, diumenge passat vaig pujar al cim del Turó i tot passejant pel camí, a l'alçada de La Pau del Turó, vaig veure un bolet que només habia vist un parell de cops més abans:


Es tracta d'una Guita de Bruixa, també conegut com Reixa del Diable o inclús Cua de Vaca, Gàbia Vermella, Cresta de Gallina, Randes o Tremelitges de Terra. El seu nom científic és Clathrus Ruber.

Per cert, és un bolet no comestible i que fa una pudor força intensa.

Dalt de tot del Turó vaig trobar dos papallones que flirtejaven i que vaig poder fotografiar:No sóc un expert en papallones, però investigant he pogut trobar l'espècia d'aquests insectes. Es tracta ni més ni menys que dos Papallones Reines (Papilio machaon).  Poden distingir-se pels seus pics inferiors amb dos taques vermelles i taques de color blau de manera simètrica.

Aquest tipus de papallona només té una generació anual a europa, arribant fins a tres generacions anuals a la península ibèrica, on fa més calor.

D'altra banda, i ja baixant, en un arbust vaig veure una gran teranyina i observant vaig veure l'aranya, amb unes dimensions gairebé obscenes, que van deixar-me els pèls de punta:


Algú coneix quina espècie és? I sobretot què pot passar si ens pica? Argh!

Salutacions.

0 Comments:

Post a CommentEntrada més recent Entrada més antiga Inici