Blogcrowds

diumenge, 29 de setembre del 2013

0 Comments:

Post a Comment



Ahir es va dur a terme l'entrega dels Premis Blocs Catalunya, en la seva sisena edició, organitzada per l'associació STIC.


Enguany els premis han estat cel·lebrats al Teatre Auditori de Granollers, amb una assistència a l'acte de gairebé cinc-centes persones, on s'ha guardonat 32 blocs, distribuïts en 15 categories temàtiques i un premi especial STIC.

Del discurs de la presidenta de l'associació STIC, Trina Milán, destaquem una petita referència, en relació a la presència del català a internet que hem considerat de gran interès:

La presència a Internet del català és una de les més importants quan a nombre de continguts creats en una llengua que parlen 7 milions de persones i que produeix molt més del que es podria esperar d’aquesta quantitat de gent.
D'altra banda, STIC té com a objectiu proper la creació d'una Acadèmia Catalana d'Internet, una eina considerada necessària i de la que es parlarà properament.

En quant a l'entrega dels premis, a la categoria personal de Història, tradicions i patrimoni, en la que el present bloc havia quedat finalista, finalment es va premiar el bloc Cançons i músiques dels avis.

D'altra banda, el premi especial STIC va anar a parar a Amical Wikimedia, un grup de gent organitzada per a incorporar continguts a la viquipèdia en català, que ha estat reconeguda internacionalment com a organització temàtica per la Fundació Wikimedia i ha rebut altres reconeixements a nivell nacional, com el Premi Pompeu Fabra, en la categoria de Comunicació i noves tecnologies o el premi LletrA de projectes digitals a Internet, atorgat per la UOC i la Fundació Prudenci Bertrana.

L'objectiu d'Amical Wikimedia és, segons el seu president, "que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol llengua" i el seu lema deixa ben clara la seva missió i visió: "Organització independent de voluntaris en pro de la llengua i cultures catalanes".

 Felicitats als guanyadors de totes les categories i fins l'any vinent.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici