Blogcrowds

dilluns, 23 de juny de 2014

0 Comments:

Post a CommentEs diu que la nit de Sant Joan és màgica i que des de fa milenis, quan els nostres avantpassats rendien culte a la natura a als canvis de les estacions, s'ha donat a aquesta nit un sentit especial, fent que d'una manera o una altra, tot un fet especial a la nit més curta de l'any.

Avui volem oferir-vos una pregària d'origen incert però que la tradició oral a Montcada ha portat fins avui dia. Es tracta d'un prec que s'ha de dur a terme la nit de Sant Joan, a les dotze de la nit i on, fregant amb la saba de qualsevol planta viva però sense arrencar-la del seu matoll, podem demanar la desaparició d'alguna berruga a la pell.

La tradició diu que cal que diguem amb fe la següent pregària tres cops i finalitzant amb un senyal de la creu:

Sant Joan Baptista, apòstol i evangelista, per la gràcia que Déu us ha donat, traieu-me aquestes berrugues ben aviat. 

Un cop fet aquest ritual cal  oblidar-se del fet i sense reparar en la berruga en qüestió, diu la tradició que aquesta desapareixerà sense que ens adonem unes setmaes després.

Ens ha semblat un fet curiós que volem transmitir per a evitar la seva pèrdua en la nit del temps. Encara i així, si decidiu aplicar-ho i compartir els resultats de la pregària, endavat...

Bona nit de Sant Joan.

0 Comments:

Post a CommentEntrada més recent Entrada més antiga Pàgina d'inici