Blogcrowds

divendres, 1 de juny de 2012

0 Comments:

Post a CommentEls següents cartells són els que va dissenyar en Joan Capella per tal de fer ressó dels Aplecs a Reixac, als anys 1979, 1980, 1981 i 1982, en les seves 3ª, 4ª, 5ª i 6ª convocatòries, respectívament.

De les cobles esmentades, podem dir que:

  • La Cobla Principal de la Bisbal va ser fundada al 1888 pels membres de la Cabla Vella de la Bisbal de l'Empordà. Al 1932 va ser escollida com a coabla oficinal de la Generalitat de Catalunya, títol que li fou restituït el 1978 pel President  Tarradellas.
  • La Cobla de la Ciutat de Girona neix l’any 1975 a partir de la iniciativa de diversos excomponents de les millors cobles-orquestra del moment, la Principal de la Bisbal, els Montgrins i d’ altres.
  • La Cobla Jovenívola de Sabadell és una cobla fundada l'any 1976 a Sabadell.
  • La Cobla Els Montgrins és una cobla fundada el 1884 a Torroella de Montgrí per Pere Rigau i Poch, «Barretó», el qual en fou ensems el seu director, és la degana de les cobles entre les avui existents i una de les més prestigioses agrupacions musicals de Catalunya.
  • L'Orquestra Cobla Marina es va constituir l'any 1977 a Lloret de Mar i va prendre el nom de l'òpera de Camprodón i Arrieta inspirada en aquesta vila marinera.
  • L'Orquesta Cobla Costa Brava va ser fundada l'any 1956 a Palafrugell per un grup de músics procedents d'altres orquestres entre les més reconegudes d'aleshores.
  • La Cobla Genisenca, és una de les tres cobles que la vila de Taradell manté amb activitat sardanística .

1979 - 3er Aplec de Reixac amb les cobles de la Principal de la Bisbal, Ciutat de Girona i Jovenivola Sabadell.

1980 - 4rt Aplec de Reixac, amb les cobles Montgrins, Jovenivola de Sabadell i Ciutat de Girona.


1981 - 5è Aplec de Reixac amb les cobles Marina, Costa Brava i Jovenivola de Sabadell.

1982 - 6è Aplec de Reixac, amb les cobles Marina, Ciutat de Girona, Jovenivola de Sabadell i Genisenca.Si voleu compartir algun cartell d'aplects de Reixac, feu-nos-ho saber. Gràcies.

0 Comments:

Post a CommentEntrada més recent Entrada més antiga Inici