Ahir dimecres dia 16 es va presentar a la seu de la Fundació Cultural Montcada (FCM), el número 31 de la revista 'Quaderns'. Tal i com avança Núria Cervera, Presidenta de la FCM, són quinze anys i mig des de que el primer número va veure la llum.
Quaderns nº 31
Aquest número dóna a conèixer quatre treballs de investigació relacionats amb Montcada i Reixac:
- Antoni Orihuela ens parla de la història de la fàbrica de porcellana que va fundar Mariano Buxó Ristol als anys cinquanta del segle XX i que va tallar la seva activitat als anys noranta.
- Xavier Colomé recull el testimoni de Amadeu Rovira i Boix, masover a de Can Cabanyes, que va patir, juntament amb la seva família, l'explosió del polvorí militar de Mas Duran, l'any 1950.
- Josep Bacardit ens ofereix una visió de la relació del balneari de Caldes de Boí amb el poble de Montcada, de la mà de Walter Leo Ankli, director de la fàbrica Aismalibar, on treballadors de la fàbrica hi van dedicar temps en la seva construcció i configuració.
- Ricard Ramos ens dóna a conèixer la figura del sereno, ara ja desapareguda, que durant molts anys va passejar les nits del nostre i altres pobles.
Antoni Orihuela iniciant l'acte de presentació de Quaderns.
Addicionalment en Gabriel Gil ens ofereix un recull fotogràfic de la construcció de l'església de Santa Maria, al barri de Terra Nostra.
Finalment la revista aporta un article de Joan Bertan sobre els barris de Montcada, on es parla de Terra Nostra i Montcada centre, d'altra banda i addicionalment unes pàgines dedicades per Antoni Orihuela a Enric Morera, Es recorda a més l'obituari de Jordi Orihuela.
La presentació de la revista va ser acompanyada amb una xerrada de Josep Maria Vilarrubia, sobre "El com i el perquè de les figures de pessebre..."
Antoni Orihuela, Josep Bacardit i Josep Maria Vilarrubia.
Per a més informació cliqueu aquí,
Per a conèixer la resta de números de la revista Quaderns, cliqueu aquí.
Per a més informació sobre la Fundació Cultural Montcada, cliqueu aquí.
Enviat per:
XC
el
22:45
|
Etiquetes:
Fundació Cultural Montcada,
Segle XXI (Anys 10)
0 Comments:
Entrada més recent Entrada més antiga Inici
Subscripció:
Comentaris del missatge (Atom)