Blogcrowds

divendres, 26 de juliol del 2019

Aquesta imatge pertany al record. Pensem que pel model de locomotora, és una imatge realitzada a principis dels anys 70, però no descartem que pugui ser també de finals dels 60.


Per les vestimentes de les persones i el fullam dels arbres, pensem que podria ser primavera o l'estiu.

A la imatge veiem la bonica Torre Gili, avui desapareguda i reemplaçada per un edifici. Esperem que us agradi.

divendres, 19 de juliol del 2019

Ja fa unes setmanes que l'enderrocament de l'antiga fàbrica d'Aismalibar va començar, primer la part interior i ara ja la part exterior i la façana.

No només la fàbrica. El Club de l'Aismalibar, excel·lent aposta pels treballadors/es i els seus familiars. Aquelles 'verbenes' de Sant Joan a la pista de Bàsquet i ara al Juliol els cursets de natació... els diplomes de Bronze, Plata, Or (amb lletres marrons) i el diploma Especial (amb lletres blaves).

Quantes persones van entrar per aquesta porta de la fàbrica per primer cop per a fer l'entrevista de treball? Només pujant els quatre esglaons fins l'interior, l'ambient que es respirava dins i que encara recordareu molts de vosaltres.

Tot això ara només us pertany a vosaltres i als vostres records. Els que hi vau treballar a Aismalibar.

Una fàbrica en funcionament des de 1934. La porta es va tapar, però el record encara existeix. Observam avui la mateixa cantonada, ara descarnada de la carretera de Ripollet, després de l'enderroc:

Juny 2019

 
Veiem algunes imatges addicionals:








Fons: Propi.

divendres, 12 de juliol del 2019

A la Santa Maria de Montcada dels anys 40 i 50 es van editar un seguit de programes de festa major que hom col·lecciona de bon grat.

Un dels recordats és el següent programa dels anys 40:




Ja als anys 50, trobem edicions amb fotografies, com aquest de la Festa Major de 1953:


O aquest altre de les festes de 1954, on va actuar la ballarina A. Barrera


A les festes del 1956 es va aconseguir amb el permís especial de la governació del règuim franquista, fer balls de sardana, limitant el seu espectacle com a acte folclòric tradicional.

 A les festes de 1958 trobem un bonic dibuix del Fanalet, un acte ja consolidar al barri.



Al programa de les festes de 1959 trobem un bonic dibuix de gitana, novament com a vestimenta folklòrica catalana.


divendres, 5 de juliol del 2019

Trobem la següent obra d'art a l'oli, signat per Josep Verdaguer (probablement Josep Verdaguer Coma, 1923-2008) de l'estació de ferrocarril de Mas Rampinyo.

Ens costa situar l'època quan va ser pintat, doncs el quadre mostra el ferrocarril sense electrificar. Els banys encara existien tal i com eren fins els anys 70 i la via morta tal i com era amb els taulons, absns del formigonat del fin de via.

Si algú pot aportar informació addicional serà d'agraïr.


dilluns, 1 de juliol del 2019

La llacuna de Mas Duran és una font d'aigua que va sorgir de l'extracció d'arids que es va realitzar a la zona durant els anys setanta.

Després de ser una zona degradada, indret de fangs i amb pneumàtics que mig treien el cap de l'aigua, avui dia, i ja des de fa uns anys, podem gaudir d'una zona natural de gran interès per la vida animal.

A la postal d'aquest mes de Juliol podem veure un bon esbart d'ànecs a la secció principal de la llacuna.


Esperem veure-ho molts anys això.

Missatges més recents Missatges més antics Inici